Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit

Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit
18 Eylül 2020

Mahlepli simidi bir de damla sakızlı deneyin. Yaklaşık 45 dakikada hazır edeceğiniz hamuru 25 dakikalık bir pişirim ile sıcacık lezzetli damla sakızlı simit haline getirin. Detaylar tarifimizde.

Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta
  • 1 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 4 su bardağı un

Üzeri için

  • 100 gr susam
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
Damla Sakızlı Ve Mahlepli Simit

Nasıl Yapılır

Sakızı havanda ezerek ufalayın. Ilık suyu hamur yoğurma kabına alıp maya ve şekeri ekleyip karıştırarak eritin. Damla sakızını ekleyin. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurtalar, un, tuz ve mahlebi ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilavesi yaparak yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Yarım saat mayalanması için bekletin. Pekmez ve suyu bir kapta karıştırın. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp küçük simit şekli verin. Pekmezli suya ve susama batırıp yağlanmış tepsiye dizin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo