ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE PANCARLI CUPCAKE

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 pancar
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için

  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake Nasıl Yapılır?

Pancarları yıkayıp alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp pancarların kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Bir kapta soğuyan pancar püresi ile şekeri iyice çırpın. Üzerine sırayla süt, ayçiçeği yağı, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağlayıp unladığınız muffin kalıplarına paylaştırın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Krema için gerekli malzemeleri iyice çırpın. Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan cupcake’lerin içine ortasından delerek doldurun. Üzeri için gereken kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Üzerine bitter çikolataları ekleyip karıştırın. Son olarak tereyağını da ilave edip karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra cupcake’lerin üzerine sürüp süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!