ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE PANCARLI CUPCAKE

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 pancar
  • ¾ su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı süt
  • 1/3 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için

  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 ml krema

Üzeri için

  • 200 ml krema
  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Çikolatalı Ve Pancarlı Cupcake Nasıl Yapılır?

  • Pancarları yıkayıp alüminyum folyo ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp pancarların kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin. Bir kapta soğuyan pancar püresi ile şekeri iyice çırpın.
  • Üzerine sırayla süt, ayçiçeği yağı, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpın. Yağlayıp unladığınız muffin kalıplarına paylaştırın.
  • Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Krema için gerekli malzemeleri iyice çırpın.
  • Kremayı krema sıkma torbasına doldurun. Soğuyan cupcake’lerin içine ortasından delerek doldurun.
  • Üzeri için gereken kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Üzerine bitter çikolataları ekleyip karıştırın.
  • Son olarak tereyağını da ilave edip karıştırın. Buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra cupcake’lerin üzerine sürüp süsleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!