ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇİKOLATA KAPLI KÜP KEKLER

Çikolata Kaplı Küp Kekler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çikolata Kaplı Küp Kekler Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dövülmüş fındık
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 250 gr bitter çikolata
  • 200 ml krema
  • Pirinç fındık
  • Çikolata ruloları

Çikolata Kaplı Küp Kekler Nasıl Yapılır?

Tereyağı, şeker, kakao ve sütü sos tenceresinde kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.1 çay bardağını ayırın. Kalan karışıma yumurta sarıları, vanilya, fındık, un ve kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir yerde mikserle kar haline gelinceye kadar çırpın ve hamura kaşık kaşık ekleyerek çırpmadan karıştırın. 18 x 30 cm ölçülerinde yağlı kağıt serili kalıba hamuru yayın ve 150 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve üzerine ayırdığınız kakaolu sıvı karışımı dökerek soğumaya bırakın. Keki kare dilimlere ayırın. Kremayı sos tenceresinde ısıtın ve çikolatayı içine ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Kek dilimlerini çikolataya batırıp ızgara teli üzerine dizin. Pirinç fındıkları serpiştirip çikolata donuncaya kadar oda sıcaklığında ya da buzdolabında bekletin. Üzerini çikolata ruloları ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!