Çikolata Bar

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Çikolata Bar Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 200 g bitter çikolata
- 60 g fıstık ezmesi yağı
Dolgusu için
- 60 g süt reçeli
- 50 g bitkisel margarin
- 160 g toz şeker
- 200 g fıstık
- 200 g marshmallow
Karamel için
- 1 su bardağı toz şeker
- 25 g bitkisel margarin
- 1 çay bardağı süt reçeli
Üzeri için
- 200 g bitter çikolata
- 60 g fıstık ezmesi yağı
Çikolata Bar Nasıl Yapılır?
- Çikolata ve fıstık ezmesi yağını bir sos tenceresine alarak benmari usulü eritin. 24 X 24 cm boyutlarındaki bir kalıbın tabanına yağlı kağıt ile kaplayın. Eriyen çikolatayı kalıba döküp bir spatula yardımıyla yayın.
- Dondurucuda en az 2 saat bekletin. Dolgusu için süt reçeli, bitkisel margarin ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Sürekli çırparak pişirin. Katılaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp bir mikser yardımıyla 5 dakika daha çırpın. Fıstık ve marshmallowu ekleyip çırpmaya devam edin. Fıstıkları ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla tekrar karıştırın.
- Dondurucudan çıkarttığınız çikolatanın üzerine yayın. Karamel sosu hazırlamak için toz şekeri bitkisel margarin ile birlikte bir cezveye alın. Şeker karamelize olmaya başlayınca ocaktan alıp süt reçelini ekleyin. Karışım, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirip marsmallowlu karışımın üzerine yayın. Üzeri için de çikolata ve fıstık ezmesini aynı şekilde benmari usulü eritip karamelin üzerine yayıp tekrar dondurucuya alın. Çikolata tamamen donuncaya kadar yaklaşık 2 saat daha bekletin. Kare dilimleyip soğuk servis yapın.

Dergide bu ay neler var?