ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ CEVİZLİ VE ÜZÜMLÜ ÇÖREK

Cevizli ve üzümlü çörek

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli ve üzümlü çörek tarifi için malzemeler

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • Alabildiği kadar un
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı ceviz içi

Cevizli ve üzümlü çörek Nasıl Yapılır

Ilık su, yaş maya, tuz, ayçiçeği yağı ve 1 yemek kaşığı şekeri hamur yoğurma kabına alıp karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar un ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında bekletin. Karışım iki misli kabarınca tekrar yoğurun. Hamuru oklavayla 3 mm kalınlığında açıp üzerine 3 yemek kaşığı şeker, kuru üzüm ve ceviz içlerini serpin. Hamuru rulo şeklinde sarın. Yuvarlak bir tepsiye yağ sürün. Rulo hamuru dört parmak kalınlığında dilimleyin. Kesik yerleri görünecek şekilde tepsiye yan yana dizin. Oda ısısında yarım saat daha bekletin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.