ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ CEVİZLİ BİSKÜVİ

Cevizli Bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 200 gr pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 300 gr un
  • 75 gr pirinç unu
  • 50 gr mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 120 gr iri kırılmış ceviz içi
  • 2~3 yemek kaşığı süt

Cevizli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mutfak robotunda karıştırın. Elenmiş un, pirinç unu, nişasta ve tarçını ekleyerek ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru bir kaba aktarıp toparlanıncaya kadar kaşık kaşık sütü ekleyip yoğurun. İri kırılmış cevizleri ilave edin. Hamuru unlanmış zeminde pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Üç eşit parçaya bölüp 6-7 cm çapında olacak şekilde rulolar yapın. Her bir ruloyu yağlı kağıda sarıp 1 saat derin dondurucuda soğutun. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamurları 1 cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. 18-20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!