ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇEŞNİLİ GEVREK

Çeşnili Gevrek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çeşnili Gevrek Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı anason
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 kurutulmuş domates
  • Taze kekik
  • Taze biberiye

Çeşnili Gevrek Nasıl Yapılır?

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Taze otları ince kıyın ve una ekleyin. Kurutulmuş domatesleri küçük doğrayarak ilave edin. Tuz, ılık su ile zeytinyağını ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru hafif unlanmış mutfak tezgahında merdane yardımıyla 3 mm inceliğinde açın. Yağlı kağıt serili tepsiye bastırarak inceltin. Hamuru bıçakla karelere kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!