ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇEKİRDEKLİ HALKA

Çekirdekli Halka

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çekirdekli Halka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • 150 gr yoğurt
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 540 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı ay çekirdeği içi

Çekirdekli Halka Nasıl Yapılır?

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp tezgahta yuvarlayarak uzatın ve uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Halkaların üzerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği içi serpiştirin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!