Çekirdekli Halka

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Çekirdekli Halka
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çekirdekli Halka için

Malzemeler

  • 250 gr margarin (oda ısısında)
  • 150 gr yoğurt
  • 100 ml zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 540 gr un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Çekirdekli Halka

Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Margarin, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp tezgahta yuvarlayarak uzatın ve uçlarını birleştirerek halka şekli verin. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Halkaların üzerine yumurta akı sürüp ay çekirdeği içi serpiştirin. Fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo