ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ÇAVDARLI VE KİMYONLU ÇUBUKLAR

Çavdarlı ve kimyonlu çubuklar

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çavdarlı ve kimyonlu çubuklar tarifi için malzemeler

  • 3/4¾ su bardağı tam buğday unu
  • 2/3 su bardağı çavdar unu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 90 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kimyon tohumu
  • 4 yemek kaşığı sıcak su

Çavdarlı ve kimyonlu çubuklar Nasıl Yapılır

Unlar, bir tutam kadar tuz ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağını ilave edin ve karışımın ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar parmak uçlarınızla ufalayın. Kimyon tohumu ve sıcak suyu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru 18-20 eşit bezeye ayırın. Bezelerden 15 cm uzunluğunda çubuklar yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kimyon tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.