ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BÖĞÜRTLENLİ YUMUŞAK BİSKÜVİ

Böğürtlenli Yumuşak Bisküvi

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Böğürtlenli Yumuşak Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 12 yaprak milföy hamuru
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gr tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 1 yumurta
  • 100 gr toz badem
  • 150 gr böğürtlen
  • 25 gr file badem

Böğürtlenli Yumuşak Bisküvi Nasıl Yapılır?

Milföy hamurlarını küçük tart kalıplarının büyüklüğünde kesip yağlanmış kalıpların içine yerleştirin. Tereyağı, şeker, yumurta, toz badem ve unu çukur bir kapta karıştırın. Kalıpların içinde bulunan milföylerin içine harcı paylaştırın. Üçer adet böğürtleni harçlara hafifçe batırarak ekleyin. File badem serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!