Biberli Rulo Bisküvi

Biberli Rulo Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Biberli Rulo Bisküvi için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 150 gr yoğurt
  • 100 ml ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 420 gr un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Biberli Rulo Bisküvi

Nasıl Yapılır

Tereyağı, yoğurt, ayçiçeği yağı, sirke, tuz, kabartma tozu ve unu bir kapta yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurun yarısına salçayı ekleyin. Salçalı hamura ele yapışmayacak kıvama gelinceye kadar kaşık kaşık un ilave ederek yoğurun. Beyaz hamuru unlanmış tezgahta merdane ile dikdörtgen şekilde açın. Diğer hamuru da aynı büyüklükte açarak üzerine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. 20 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra 1’er cm kalınlığında dilimleyerek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo