ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BİBERİYELİ BİSKÜVİ

Biberiyeli Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Biberiyeli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış biberiye
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Tuz
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1 yumurta

Biberiyeli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, mısır unu, biberiye, rendelenmiş portakal kabuğu ve tuzu bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta tereyağı ve şekeri mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave edin ve iyice karıştırın. Hamuru parçalara ayırıp streç filme sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Unlanmış tezgahta hamurları ince açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 170 derece fırında 12-15 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!