ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BALLI VE CEVİZLİ BAR

Ballı ve Cevizli Bar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı ve Cevizli Bar tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 110 gr tereyağı
  • 1 paket şekerli vanilin

Üzeri için

  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 75 ml krema
  • Yarım su bardağı bal
  • 75 gr tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2/3 çay bardağı su

Ballı ve Cevizli Bar Nasıl Yapılır

Unu derin bir kaba alıp üzerine pudra şekeri, tereyağı ve şekerli vanilin ekleyip yoğurun. Üzerine az un serpip 20x30 cm ebatlarında dikdörtgen fırın tepsisinin büyüklüğünde açın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye hamuru yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Sos tenceresine tereyağı, bal ve pudra şekerini ekleyip karıştırın. Şekerin rengi koyulaştıktan sonra üzerine kremayı cevizi ekleyip karıştırın. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı mısır nişastasını 2/3 çay bardağı suda eritin. Kaynayan sosun üzerine döküp karıştırın. Karışım koyulaşınca ocaktan alın. Pişirdiğiniz kurabiyenin üzerine sosu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.