ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BALLI SANDVİÇ BİSKÜVİ

Ballı Sandviç Bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı Sandviç Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr kek unu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 50 gr pudra şekeri
  • 130 gr tereyağı
  • 115 ml bal
  • 25 gr çam fıstığı

Krema için

  • 50 gr tereyağı
  • 15 ml bal
  • 115 gr pudra şekeri

Ballı Sandviç Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, pudra şekeri ve karbonatı bir kasede harmanlayıp eleyin. Ortasını çukur şeklinde açıp oda ısısında yumuşatılmış tereyağını ekleyin. Karışım ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar parmak uçlarınızla karıştırın. Balı küçük bir tavaya alıp kısık ateşte ısıtın. Hamura ekleyip yoğurun. Hamuru yarım santim kalınlığında açıp 40 tane yuvarlak elde edecek şekilde kesin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların yarısının üzerine bıçakla iri kıyılmış çam fıstıklarını serpin. Elinizle hafifçe bastırarak çam fıstıklarını yapıştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 6-8 dakika pişirin. Bisküvileri fırından alıp ızgara teli üzerinde soğumaya bırakın. Bisküvilerin kreması için oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, pudra şekeri ve balı bir kaseye alın. Hafifçe yumuşak bir kıvam alana kadar çırpın. Kurabiyelerin çam fıstıksız olanlarının üzerine krema ekleyip diğer çam fıstıklı parçaları üzerlerine kapatın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!