ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BAL KABAKLI VE YULAFLI DİLİMLER

Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler Tarifi İçin malzemeler

  • ¼ su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ¼ su bardağı esmer şeker
  • 2.5 su bardağı yulaf
  • ¾ su bardağı bal kabağı püresi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • ¼ su bardağı bal
  • Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi
  • Yarım su bardağı ufalanmış fındık içi
  • Yarım su bardağı kabak çekirdeği içi

Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler Nasıl Yapılır?

Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını büyük bir kasede karıştırın. Yulaf ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Başka bir kasede bal kabağı püresi, süt, yumurta, vanilya ve pekmezi karıştırın. Sıvı ve katı karışımları aynı kapta birleştirip ceviz, fındık ve kabak çekirdeğini ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yulaflı harcı 1 santim kalınlığında olacak şekilde yayın ve üzerine bir kaşık ile bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra 16 eşit kareye kesip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!