Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler

Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler
19 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler için

Malzemeler

  • ¼ su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • ¼ su bardağı esmer şeker
  • 2.5 su bardağı yulaf
  • ¾ su bardağı bal kabağı püresi
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • ¼ su bardağı bal
  • Yarım su bardağı ufalanmış ceviz içi
  • Yarım su bardağı ufalanmış fındık içi
  • Yarım su bardağı kabak çekirdeği içi
Bal Kabaklı Ve Yulaflı Dilimler

Nasıl Yapılır

Un, kabartma tozu, tuz ve tarçını büyük bir kasede karıştırın. Yulaf ve şekeri ekleyip iyice karıştırın. Başka bir kasede bal kabağı püresi, süt, yumurta, vanilya ve pekmezi karıştırın. Sıvı ve katı karışımları aynı kapta birleştirip ceviz, fındık ve kabak çekirdeğini ekleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına yulaflı harcı 1 santim kalınlığında olacak şekilde yayın ve üzerine bir kaşık ile bastırarak düzleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. İyice soğuduktan sonra 16 eşit kareye kesip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo