ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BAHARATLI YULAFLI BİSKÜVİ

Baharatlı yulaflı bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı yulaflı bisküvi tarifi için malzemeler

  • 200 g yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı taze nane
  • 1 tatlı kaşığı taze biberiye
  • 6~8 yemek kaşığı sıcak su

Baharatlı yulaflı bisküvi Nasıl Yapılır

Yulaf ezmesi, zeytinyağı, tuz ve ince kıydığınız otları mutfak robotundan geçirin. Karıştırmaya devam ederken hamur toparlanmaya başlayana kadar su ilave edin. Hamuru unlanmış bir zemine alarak 5 mm inceliğinde açın. Yuvarlak bir bisküvi kalıbı ile parçalar keserek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.