ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BAHARATLI ESMER BİSKÜVİ

Baharatlı Esmer Bisküvi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Baharatlı Esmer Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 215 gr kek unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 3/4 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 125 gr toz şeker
  • 115 gr esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Pudra şekeri

Baharatlı Esmer Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, karbonat, baharatlar ve şekerleri geniş bir kapta harmanlayın. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyerek parmak uçlarınızla ufalayarak ekmek kırıntısı haline getirin. Sütü azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yassılaştırın ve streç filme sararak 30 dakika derin dondurucuda soğutun. Hamurları yağlı kağıt arasında merdaneyle 4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Çiçek veya yıldız şekilli küçük bir kalıpla hamurların üzerine hafifçe bastırıp şeklinin çıkmasını sağlayın. 15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra 160 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!