Baharatlı Esmer Bisküvi

Baharatlı Esmer Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baharatlı Esmer Bisküvi için

Malzemeler

  • 125 gr tereyağı
  • 215 gr kek unu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1.5 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 çay kaşığı toz karanfil
  • 3/4 çay kaşığı toz beyaz biber
  • 125 gr toz şeker
  • 115 gr esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Pudra şekeri
Baharatlı Esmer Bisküvi

Nasıl Yapılır

Un, karbonat, baharatlar ve şekerleri geniş bir kapta harmanlayın. Küp şeklinde doğranmış tereyağını ekleyerek parmak uçlarınızla ufalayarak ekmek kırıntısı haline getirin. Sütü azar azar ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya ayırıp yassılaştırın ve streç filme sararak 30 dakika derin dondurucuda soğutun. Hamurları yağlı kağıt arasında merdaneyle 4 mm kalınlığında açın ve kurabiye kalıbı ile kesin. 2 cm aralıklarla yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Çiçek veya yıldız şekilli küçük bir kalıpla hamurların üzerine hafifçe bastırıp şeklinin çıkmasını sağlayın. 15 dakika buzdolabında soğuttuktan sonra 160 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika pişirin. Soğutup üzerine pudra şekeri serpin. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo