ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ BADEMLİ ÇITIR

Bademli çıtır

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bademli çıtır tarifi için malzemeler

  • 50 gr tereyağı
  • 75 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 100 gr file badem

Bademli çıtır Nasıl Yapılır

Tuz ve şeker eklediğiniz tereyağını yanmamasına dikkat ederek tavada eritin. Bademleri ve unu ekleyip iyice karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine karışımı bir kaşık yardımıyla 6 yuvarlak olacak şekilde yayın. Kaşığın arka kısmıyla üzerlerini düzeltip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.