ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ AYVALI AY ÇÖREĞİ

Ayvalı Ay Çöreği

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ayvalı Ay Çöreği Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 gr margarin
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudraşeker
  • İç malzeme için
  • 1 su bardağı rendelenmiş ayva
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için

  • 1 çay bardağı pudraşeker
  • antepfıstığı

Ayvalı Ay Çöreği Nasıl Yapılır?

Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor.

Oda ısısında bekletilmiş margarin, süt, pudraşeker ve yumurta sarısını bir kaba alıp karıştırın. Unu azar azar yedirerek ekleyip yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya bölüp üzerini nemli bezle örtün ve 20 dakika bekletin.

İç malzeme için ayva, fındık, üzüm, tarçın ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Hamur parçalarını un serpilmiş tezgahın üzerine alıp merdane ile tek tek çay tabağı büyüklüğünde açın. Hamurların kenar kısımlarına ayvalı iç malzemeden ilave edin. Rulo yapıp uçlarını birleştirin ve ay çöreği şekli verin.

Hamurları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınınca pudraşeker ve
antepfıstığı serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!