ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ANTEP FISTIKLI MERENG KATLARI

Antep Fıstıklı Mereng Katları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Fıstıklı Mereng Katları Tarifi İçin malzemeler

Keki için

  • 5 yumurta akı
  • 150 gr ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 280 gr toz şeker
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 400 gr süzme yoğurt
  • 100 gr tuzsuz krem peynir
  • Bir tutam tuz

Üzeri için

  • İnce çekilmiş Antep fıstığı
  • Karamel sos

Antep Fıstıklı Mereng Katları Nasıl Yapılır?

Kreması için süzme yoğurt ile tuzsuz krem peyniri çırpın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ve 1 çay kaşığı limon suyu ile kar haline gelene kadar çırpın. Azar azar şeker ilave ederek parlak bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. En son çekilmiş fıstıkları ilave edin. Karışımı alttan üste doğru spatula ile karıştırarak yedirin. Mereng karışımını yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine, 25x12 cm boyutlarında 5 tane dikdörtgen elde edecek şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 130 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kenarları altın rengine dönünceye kadar pişirin. Fırından çıkartın. Soğuduktan sonra kağıdından ayırın. Dikdörtgen bir tabağın üzerine bir tanesini aktarın, üzerine çırpılmış yoğurtlu karışımı yayın. Malzeme bitene kadar aynı işlemi yineleyin. Antep fıstığı ve karamel sos ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!