ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÖZEL GÜNLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ACILI KRAKER

Acılı kraker

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Acılı kraker tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 3.5~4 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 75 gr tereyağı
  • 3 tatlı kaşığı kıyılmış taze biberiye
  • 1 çırpılmış yumurta

Üzeri için

  • 1 çırpılmış yumurta
  • Çörek otu

Acılı kraker Nasıl Yapılır

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Un, tuz, tereyağı, acı biber, biberiye ve yumurtayı hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Hamuru 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru un serpilmiş bir zemine alın. Tekrar yoğurup iki parça yağlı kağıt arasında 3 mm kalınlığında açın. Tırtıklı bir hamur kesme aleti kullanarak hamuru 7.5 x2.5 cm ölçüsünde dikdörtgenler şeklinde kesin. Fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.