ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ TUZLU KALP KEK

> TUZLU KALP KEK
6 Kişilik
Hazırlama 45 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu kalp kek tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı tulum peyniri
  • 1 çay bardağı çörekotu
Tuzlu kalp kek Nasıl Yapılır

*Dereotunu yıkayıp ince kıyın. Tulum peynirini rendeleyin. Yumurtaları mikserin yüksek ayarında 10 dakika çırpın. Süt, sıvıyağ ve tuzu ekleyip bir kaç dakika daha çırpın.

*Dereotu ve peyniri, ardından da kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu ilave edip, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

*Yağlayıp unladığınız fırıntepsisine hazırladığınız harcı aktarın. Üzerine çörekotu serpiştirin. Keki önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin (Bu tarif için kek kalıbı kullanmayın).

*Fırından aldığınız keki ızgara teli üzerinde soğuttuktan sonra kalp şekilli kalıplarla kesip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.