Pazılı Hamur Ruloları

Pazılı Hamur Ruloları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pazılı Hamur Ruloları için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 ml süt
  • 50 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 485 g un
  • Bir tutam tuz
  • 2 yumurta

Dolgusu için

  • 1 demet pazı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı kurutulmuş domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1 demet taze adaçayı
  • 2 su bardağı rendelenmiş mozarella peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı muskat rendesi

Üzeri için

  • 3~4 yaprak adaçayı
  • Zeytinyağı
Pazılı Hamur Ruloları

Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kapta yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp mayalanması için 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgah üzerine alarak bir merdane yardımıyla ince açın. Üzerine tüm hamuru kaplayacak şekilde hafif haşlayıp damarlarını kestiğiniz pazı yapraklarını yerleştirin. Dolmalık fıstığı yağsız tavada rengi hafif dönene kadar kavurun. Dolgusu için ince doğradığınız kurutulmuş domates, ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız adaçayı ve rendelenmiş domatesi geniş bir kaseye alın. Kavurduğunuz dolmalık fıstıkları da ilave edip karıştırın. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp pazı yapraklarının üzerine yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp iki cm kalınlığında parçalar kesin. Yağladığınız oval bir fırın kabına aralarında boşluk kalmayacak şekilde dizin. Üzerine zeytinyağı sürüp adaçayı yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo