Tel tel açılmış yumuşacık hamurun, özenle kavrulmuş kıyma ve soğanla buluştuğu bu nefis lezzet, hem kahvaltı sofralarında hem de öğle–akşam atıştırmalarında keyifle tüketiliyor. Geleneksel Türk mutfağının en sevilen hamur işleri arasında yer alan kıymalı gözleme tarifi, pratik hazırlanışı ve doyurucu yapısıyla öne çıkıyor. Yanında bir bardak ayran ya da demli çayla bütünleşen kıymalı gözleme tarifi, hem ev halkına hem de misafirlere sunulabilecek en güvenilir ve lezzetli seçeneklerden biridir. Peki; kıymalı gözleme nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...
Peynirli Gözleme tarifine göz atabilirsiniz.
Bir porsiyon kıymalı gözleme 280 kaloridir.
Hamur için:
İç harcı için:
Pişirmek için:
Hamur için
Kıyma yerine:
Baharat çeşitleri:
Ek malzemeler:
Üzeri için
Teşekkür ederiz.