ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ TUZLU HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇAVDARLI VE KİMYONLU BATONSALE

Çavdarlı ve kimyonlu batonsale

Çavdarlı ve kimyonlu batonsale

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çavdarlı ve kimyonlu batonsale tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı çavdar unu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 250 g tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta akı
  • 2 yemek kaşığı kimyon tohumu

Çavdarlı ve kimyonlu batonsale Nasıl Yapılır

  • Unlar, tuz ve kabartma tozunu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Tereyağını ilave edin ve karışımın ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar parmak uçlarınızla ufalayın. Kimyon tohumu ve sıcak suyu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun.
  • Hamuru 18-20 eşit bezeye ayırın. Bezelerden 15 cm uzunluğunda çubuklar yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akı sürüp kimyon tohumu serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.