ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ DİLİM POĞAÇA

Dilim Poğaça

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Dilim Poğaça Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 100 gr tereyağı (eritilmiş)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı mahlep

İç harcı için

  • 2 haşlanmış patates
  • 500 gr ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu

Dilim Poğaça Nasıl Yapılır?

Patatesleri ezerek geniş bir kaba alın. Bol suyla yıkadığınız ıspanakları ince doğrayıp patatese ilave edin. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin. Hamur için malzemeleri karıştırarak yoğurun ve iki eşit parçaya bölün. Bir parçayı iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın. Uç kısmına patatesli harcın yarısını yayın ve rulo şeklinde sarın. Üç parmak kalınlığında verev olarak dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpiştirip 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!