ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖYLÜ SÜRPRİZ ARMUT

Milföylü Sürpriz Armut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Milföylü Sürpriz Armut Tarifi İçin malzemeler

  • 8 kare milföy hamuru
  • 3 armut
  • 40 gr loğusa şekeri
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı antepfıstığı

Milföylü Sürpriz Armut Nasıl Yapılır?

Pratik tatlı tarifleri arasında iyi bir seçim. Milföyleri buzluktan çıkarıp oda ısısında yumuşayana kadar bekletin. Un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile inceltin. Kenarı tırtılklı yuvarlak bir kalıpla kesin.

Armutları soyup 2 tanesini enine halka şeklinde dilimleyin. Kalan armudu elma gibi dilimleyin. Loğusa şekerini 2 bardak kaynar suya atıp eritin. Armutları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Armutları süzgece alıp iyice süzülmesini bekleyin.

Hamurların üzerlerine yumurtanın sarısını sürün ve çatalın ucu ile yer yer delin. Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Üzerlerine antepfıstığı serpiştirin. 2 milföy ve 2 armut dilimini servis tabağına değişimli olarak üst üste yerleştirin. Elma gibi dilimlenmiş armutla süsleyin. Kalan malzemeleri de aynı işlemi uygulayarak hazırlayın. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!