ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER MİLFÖY KÜLAHINDA PATATES

Milföy Külahında Patates

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Milföy Külahında Patates Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 175 gr küp doğranmış soğuk tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr tulum peyniri
  • 100 gr taze kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 100 ml sıvı krema
  • Yarım su bardağı ince doğranmış dereotu
  • Kiraz domates
  • 1 su bardağı dilimlenmiş yeşil zeytin

Milföy Külahında Patates Nasıl Yapılır?

Pratik yemek tarifleri arasında özel bir yere sahip. Hamur malzemesinin hepsini karıştırıp yoğurun. Üzerini örterek yarım saat dinlendirin. Kalıbın ölçülerinde merdane ile açıp, kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.

Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üzerine nohut ya da fasulye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatları alın.

Üzeri için, yumurtaları çırpın. İçine rendelenmiş peynirlerle kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Son olarak dereotunu ekleyip soğuyan kiş hamurunun üzerine yayın. Zeytinleri ve domatesleri hafifçe batırıp 180 dereceye ayarlı sıcak fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!