Kabaklı Ve Mantarlı Sufle

Kabaklı Ve Mantarlı Sufle
18 Eylül 2020

Çeçil peyniri, lor peyniri, milföy hamuru, kabak, mantar ve dereotu ile hazırlanan kabaklı ve mantarlı sufle Lezzet'in hamur işi tarifleri arasında çok ilgi görüyor. Peki, kabaklı ve mantarlı sufle nasıl yapılır? Sorunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kabaklı Ve Mantarlı Sufle için

Malzemeler

  • 1 kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase dilimlenmiş mantar
  • 100 gr tatlı lor peyniri
  • 200 gr çeçil peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 kahve fincanı mısır özü yağı
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • Karabiber
  • 2 hazır milföy hamuru
Kabaklı Ve Mantarlı Sufle

Nasıl Yapılır

  1. Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Kabağın kabuğunu alacalı kazıyıp rendeleyin. Tel süzgeçe alıp fazla suyunu süzün.
  2. Çeçil peynirini tel tel ayırın. Bir kaseye alıp lor peyniri ile harmanlayın. Maydanoz,dereotu, kabak ve dilimlenmiş mantarları ekleyip karıştırın.
  3. Ayrı bir kasede yumurta, mısırözü yağı, hindistan cevizi, süt, un ve karabiberi iyice çırpın.
  4. Milföy hamurlarını un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile hafifçe inceltip şeritler halinde kesin.
  5. Milföylerin üzerine sütlü karışımdan bir tatlı kaşığı kadarını alıp fırça yardımıyla sürün. Bir kenarda bekletin.
  6. Peynirli karışım ile yumurtalı karışımı derin bir kapta karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba dökün.
  7. Üzerini önceden hazırladığınız milföy şeritleri kafes şeklinde olacak şekilde yerleştirin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo