ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER KABAKLI VE MANTARLI SUFLE

Kabaklı Ve Mantarlı Sufle

Çeçil peyniri, lor peyniri, milföy hamuru, kabak, mantar ve dereotu ile hazırlanan kabaklı ve mantarlı sufle Lezzet'in hamur işi tarifleri arasında çok ilgi görüyor. Peki, kabaklı ve mantarlı sufle nasıl yapılır? Sorunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı Ve Mantarlı Sufle Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kabak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 kase dilimlenmiş mantar
  • 100 gr tatlı lor peyniri
  • 200 gr çeçil peyniri
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1 kahve fincanı mısır özü yağı
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • Karabiber
  • 2 hazır milföy hamuru

Kabaklı Ve Mantarlı Sufle Nasıl Yapılır?

  • Maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Kabağın kabuğunu alacalı kazıyıp rendeleyin. Tel süzgeçe alıp fazla suyunu süzün.
  • Çeçil peynirini tel tel ayırın. Bir kaseye alıp lor peyniri ile harmanlayın. Maydanoz,dereotu, kabak ve dilimlenmiş mantarları ekleyip karıştırın.
  • Ayrı bir kasede yumurta, mısırözü yağı, hindistan cevizi, süt, un ve karabiberi iyice çırpın.
  • Milföy hamurlarını un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane ile hafifçe inceltip şeritler halinde kesin.
  • Milföylerin üzerine sütlü karışımdan bir tatlı kaşığı kadarını alıp fırça yardımıyla sürün. Bir kenarda bekletin.
  • Peynirli karışım ile yumurtalı karışımı derin bir kapta karıştırın. Karışımı ısıya dayanıklı bir kaba dökün.
  • Üzerini önceden hazırladığınız milföy şeritleri kafes şeklinde olacak şekilde yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!