ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ MANTI TARİFLERİ KOZALAK MANTI

Kozalak mantı

Kozalak mantı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kozalak mantı tarifi için malzemeler

  • 3 yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Kıymalı sos için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 2 yeşil biber
  • 250 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber

Üzeri için

  • 500 g yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Kozalak mantı Nasıl Yapılır

  • Yufkaları 8 eşit parçaya bölün. Daha sonra her bir üçgeni de ikiye bölerek toplamda 48 parça elde edin. Her bir parçayı ince pipete sarın ve uçlarını suyla ıslatarak yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Tereyağını eritip yufkaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. 
  • Kıymalı sos için, zeytinyağını bir tavaya alıp ısıtın. Soğan ve biberleri yemeklik doğrayıp tavada soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun. Kıymalar pişince salçayı ve küçük doğradığınız domatesleri ekleyin. Son olarak tuz ve baharatlar ile tatlandırıp ocaktan alın. 
  • Üzeri için sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Kızaran yufkaları geniş bir tabağa dizin. Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos koyun. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.