ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ZENCEFİLLİ BİSKÜVİ

Zencefilli Bisküvi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Bisküvi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş zencefil
  • 115 gr tereyağı
  • 175 gr esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Üzeri için

  • İri taneli esmer şeker

Zencefilli Bisküvi Nasıl Yapılır?

Un, karbonat ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve ufalanmış bir karışım elde edene kadar robotu çalıştırın. Şeker, zencefil, yumurta ve pekmezi ekleyip hamur haline gelene kadar robotu çalıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe un serpilmiş bir zemine alıp birkaç dakika yoğurun. Hamuru 3 mm kalınlığında açıp yıldız şekilli bir kalıpla kesin. Yağlanmış tepsiye bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerine şeker serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!