Zencefilli Bisküvi

Zencefilli Bisküvi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefilli Bisküvi için

Malzemeler

  • 350 gr un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş zencefil
  • 115 gr tereyağı
  • 175 gr esmer şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı pekmez

Üzeri için

  • İri taneli esmer şeker
Zencefilli Bisküvi

Nasıl Yapılır

Un, karbonat ve tereyağını mutfak robotuna koyun ve ufalanmış bir karışım elde edene kadar robotu çalıştırın. Şeker, zencefil, yumurta ve pekmezi ekleyip hamur haline gelene kadar robotu çalıştırmaya devam edin. Hamuru hafifçe un serpilmiş bir zemine alıp birkaç dakika yoğurun. Hamuru 3 mm kalınlığında açıp yıldız şekilli bir kalıpla kesin. Yağlanmış tepsiye bir çember oluşturacak şekilde dizin. Üzerine şeker serpin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo