ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ YEŞİLLİ ANNE KURABİYESİ

Yeşilli Anne Kurabiyesi

Yeşilli anne kurabiyesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşilli Anne Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal dereotu
  • 3-4 dal tere
  • 4-5 dal kuzu kulağı
  • 4-5 dal fesleğen
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
  • 3 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Yeşilli Anne Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, tuz, yumurta akı, kabartma tozu, yoğurt ve sirkeyi geniş bir karıştırma kabına alın. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde azar azar unu ilave ederek yoğurun. İnce kıydığınız yeşillikler ve bezelyeyi ilave edin. Bezelyeleri fazla ezmeden hafifçe yoğurmaya devam edin. Hamurdan küçük parçalar kopartıp yuvarlayarak şekil verin. 
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirip fırından alın. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif defterinize çok yakışacak limon kokulu anne kurabiyesi tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!