ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ LİMON KOKULU ANNE KURABİYESİ

> LİMON KOKULU ANNE KURABİYESİ
Limon kokulu anne kurabiyesi
6 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon kokulu anne kurabiyesi tarifi için malzemeler
  • 125 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamış)
  • 2 yumurta (Oda ısısında bekletilmiş)
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 500 g tatlı lor peyniri
  • 3.5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Limon kokulu anne kurabiyesi Nasıl Yapılır

  • Tereyağı ve yumurtaları bir kaba alarak mikserle çırpın. Şekeri ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. Loru ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Ayrı bir kapta elenmiş unu, kabartma tozunu harmanlayın. Peynirli karışımla unlu karışımı birbirine yedirin.
  • Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Üzerlerini toz şekere bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.