ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ TUZLU ÇAY KURABİYESİ

Tuzlu Çay Kurabiyesi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tuzlu Çay Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 2 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş sebze
  • Çörek otu

Tuzlu Çay Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Tereyağı, 1 yumurta sarısı, ayçiçek yağı ve yoğurdu krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Diğer malzemeleri ve ayrı bir kapta elediğiniz unla karıştırdığınız kabartma tozunu ilave edin. İyice yoğurun. Kurabiye kalıplarıyla şekil verip, üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. 170 derece fırında pişirip ılınınca servis yapın.

 


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.