Parmak Kurabiye

Parmak Kurabiye
26 Eylül 2024

Ekim ayının sonunda gerçekleşen Cadılar Bayramı için farklı görünümlü bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Klasik, lezzetli ve ağızda dağılan bir kurabiye. Görüntüsü ve yapması oldukça keyifli olan parmak kurabiye tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Parmak Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 2 su bardağı un 
  • ½ su bardağı nişasta
  • 1 yumurta 
  • 125 gr tereyağı 
  • 1 su bardağı badem
  • 5 gr vanilya
  • 10 gr kabartma tozu 
Parmak Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır. Elenerek ayrı bir kaba alınır.
  2. Pudra şekeri ve yumurta bir kapta çırpılır. 
  3. Kuru karışımlar ile birleştirilir. Tereyağı da eklenerek yoğurulmaya başlanır. Kıvam aldığında parmak uzunluğunda ve kalınlığında şekiller verilir. Uç kısmına badem koyularak fırın tepsisine yerleştirilir. 
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. 
  5. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. 

Parmak Kurabiye Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Sunum sırasında cadılar bayramı konseptine daha fazla uysun isterseniz vişne ya da çilek reçeli ile servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo