ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ PARMAK KURABİYE

Parmak Kurabiye

Parmak Kurabiye

Ekim ayının sonunda gerçekleşen Cadılar Bayramı için farklı görünümlü bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Klasik, lezzetli ve ağızda dağılan bir kurabiye. Görüntüsü ve yapması oldukça keyifli olan parmak kurabiye tarifi için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Parmak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 2 su bardağı un 
  • ½ su bardağı nişasta
  • 1 yumurta 
  • 125 gr tereyağı 
  • 1 su bardağı badem
  • 5 gr vanilya
  • 10 gr kabartma tozu 

Parmak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu bir kapta harmanlanır. Elenerek ayrı bir kaba alınır.
  • Pudra şekeri ve yumurta bir kapta çırpılır. 
  • Kuru karışımlar ile birleştirilir. Tereyağı da eklenerek yoğurulmaya başlanır. Kıvam aldığında parmak uzunluğunda ve kalınlığında şekiller verilir. Uç kısmına badem koyularak fırın tepsisine yerleştirilir. 
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir. 
  • Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun. 

Parmak Kurabiye Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Sunum sırasında cadılar bayramı konseptine daha fazla uysun isterseniz vişne ya da çilek reçeli ile servis edebilirsiniz. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!