ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ MUHALLEBİLİ PAY

Muhallebili pay

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Muhallebili pay tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr eritilmiş tereyağı
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğince un

Muhallebisi için

  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için

  • Pudraşeker
  • Toz Antepfıstığı

Muhallebili pay Nasıl Yapılır

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan kurabiyemize başlayalım. Yumurta ile tozşekeri mikserle çırpın. Yoğurt, eritilmiş tereyağı, ayçiçeği yağı ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak unu ve kabartma tozunu harmanlayıp azar azar ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.

Süt, tozşeker, rendelenmiş limon kabuğu, vanilya ve unu bir tencerede karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağı ekleyerek eriyinceye kadar karıştırın. Soğumaya bırakın.

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp 10 cm x 10 cm genişliğinde kesin. İçlerine birer yemek kaşığı kadar muhallebiden paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Üzerine pudra şeker ve antepfıstığı serpip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.