ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ LORLU KURABİYE

Lorlu kurabiye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Lorlu kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 500 gr tuzsuz lor peyniri
  • 1 su bardağı mısırözüyağı
  • 100 gr tereyağı
  • 2 yumurta
  • 1 demet dereotu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı

Lorlu kurabiye Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi kurabiye tarifleri de çok ilgi görüyor...

Un, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta eleyip harmanlayın. Dere otunu temizleyip kıyın.

Yumurtaları mikserde iki misli kabarıncaya kadar çırpın. Oda ısısında bekletilmiş tereyağı, elinizle ufaladığınız lor peyniri, mısırözüyağı ve dereotunu ekleyip krem haline gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Son olarak unlu karışımı azar azar ilave ederek yoğurun.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin.

Önceden ısıtılmış 180dereceye ayarlı fırın da yarım saat kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın. Servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:21:19

denedim ve kesinlikle süper oldu.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.