ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KURU MANGOLU VE ANANASLI KURABİYE

Kuru Mangolu Ve Ananaslı Kurabiye

Kuru mangolu ve ananaslı kurabiye

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuru Mangolu Ve Ananaslı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı vanilya aroması
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı su
  •  300 g un
  • 4-5 dilim kurutulmuş mango şekerlemesi (Küçük küp doğranmış)
  • 4-5 dilim kurutulmuş ananas şekerlemesi (Küçük küp doğranmış)

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Kuru Mangolu Ve Ananaslı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın ve hamur karışımının üzerine dökün.
  • Un ve küp doğranmış meyveleri ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin.
  • Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzeri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğutup servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!