ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ KURU MANGOLU VE ANANASLI KURABİYE

KURU MANGOLU VE ANANASLI KURABİYE

Kuru mangolu ve ananaslı kurabiye
8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuru mangolu ve ananaslı kurabiye tarifi için malzemeler

• 200 g tuzsuz tereyağı (Eritilip soğutulmuş)
• 1 su bardağı esmer şeker
• 3/4 su bardağı toz şeker
• 1 yumurta
• 1 yumurta sarısı
• 2 çay kaşığı vanilya aroması
• Yarım çay kaşığı karbonat
• Yarım çay kaşığı kabartma tozu
• 1 çay kaşığı su
• 300 g un
• 4-5 dilim kurutulmuş mango şekerlemesi (Küçük küp doğranmış)
• 4-5 dilim kurutulmuş ananas şekerlemesi (Küçük küp doğranmış)
Üzeri için
• Pudra şekeri

Kuru mangolu ve ananaslı kurabiye Nasıl Yapılır

  • Fırını önceden 160 dereceye ayarlayın. Tereyağı, esmer şeker ve toz şekeri mikser yardımıyla orta ayarda çırpın. Yumurta, yumurta sarısı ve vanilyayı da ekleyerek daha hızlı ayarda 2 dakika daha çırpın.
  • Küçük bir kasede karbonat, kabartma tozu ve suyu ekleyip karıştırın ve hamur karışımının üzerine dökün. Un ve küp doğranmış meyveleri ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, hafif bastırarak yassılaştırın ve yağlı kağıt üzerine dizin. Hafif kabarması için oda sıcaklığında bir süre beklettikten sonra, önceden ısıttığınız 160 derece fırında üzerleri sararana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Yağlı kağıttan ayırmadan önce 10 dakika soğutup servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!