ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAKULELİ VE ZENCEFİLLİ KURABİYE

Kakuleli Ve Zencefilli Kurabiye

Kakuleli ve zencefilli kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakuleli Ve Zencefilli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım su bardağı Hindistan cevizi yağı
  • 100 g hurma
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kakule

Kakuleli Ve Zencefilli Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Hindistan cevizi yağı ve küp doğradığınız hurmayı pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar rondodan geçirin. Yumurta, pekmez ve vanilya esansını ilave edip tüm malzeme iyice karışıncaya kadar tekrar rondodan geçirin.
  • Un, Hindistan cevizi, tuz, toz zencefil, tarçın ve kakuleyi ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar bir spatula yardımıyla karıştırın. Harçtan bir yemek kaşığı kadar alıp yuvarlayın ve elinizle bastırarak yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 8-10 dakika pişirin. Soğuyuncaya kadar fırında bekletin. Kurabiyeleriniz soğuyup sertleştikten sonra servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!