ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ KAKAOLU ISLAK KURABİYE

Kakaolu Islak Kurabiye

7. yüzyılda tesadüfen yapılan kurabiyeler, zaman içinde dünyanın birçok yerine yayılmıştır. İlk zamanlar fırın ısısını kontrol etmek için sunulsa da, günümüzde kutlamaların sembolü niteliğindedir. Kan basıncını düzenlemesiyle bilinen kakao, kurabiyenin ana malzemeleri arasında yer alır. Genellikle misafir ağırlarken sunulan bu besin, enerji ve güç deposudur. İştah açıcı olduğu için, ara öğün olarak tüketilebilir. Kakaolu ıslak kurabiye nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kakaolu ıslak kurabiye tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu Islak Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 25 gr kakao
  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5
  • 3 su bardağı un

Şerbet için

  • 3 çay bardağı toz şeker
  • 3 çay bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için

  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Kakaolu Islak Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  • Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alarak 1 saat bekletin. Bu esnada fırını 200 dereceye ayarlayın.
  • Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, ayçiçeği yağı, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
  • Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişirin.
  • Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp servis tabağına dizin. 1 gece buzdolabında dinlendirin ve üzerine toz fıstık serpiştirin.
  • Kakaolu ıslak kurabiyeyi, muzlu kek ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Kakaolu Islak Kurabiyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kurabiyelerin ağızda dağılmasını istiyorsanız, tereyağı ve yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Hamur yumuşak olduysa, azar azar un ilave edebilirsiniz. 
  • Kurabiye hamurunu ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Ardından üstünü örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
  • Kurabiyelerin eşit derecede pişmesi için, ısısını önceden ayarlayın. Pişirme esnasında fırın kapağını açmayın.
  • Dilerseniz toz fıstık yerine hindistan cevizi ve ufalanmış fındık parçaları ile süsleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Kakaolu Islak Kurabiye Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan kakaolu ıslak kurabiyenin bir porsiyonu 280, bir adedi ise yaklaşık 115 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, şeker kontrolünde olanların dikkatli bir şekilde tüketmesi önerilir.

Çay sohbetlerinin yanında sunabileceğiniz kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, pratik tahinli kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!