ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ FISTIKLI VE YABAN MERSİNLİ BİSCOTTİ

Fıstıklı Ve Yaban Mersinli Biscotti

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstıklı Ve Yaban Mersinli Biscotti Tarifi İçin malzemeler

  • 300 gr elenmiş un
  • 165 gr toz şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 3 yumurta (hafif çırpılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 130 gr kurutulmuş yaban mersini
  • 140 gr tuzsuz Antep fıstığı

Fıstıklı Ve Yaban Mersinli Biscotti Nasıl Yapılır?

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Un ve kabartma tozunu çukur bir kabın içine eleyin. Şekeri ekleyip harmanlayın. Yumurtalar, vanilya, yaban mersini ve fıstıkları ekleyip unlanmış tezgahta iyice yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru 2 eşit parçaya ayırın ve 20 cm uzunluğunda yuvarlayın. Yağlı kağıt üzerine yerleştirip kızarıncaya kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Keskin bir bıçakla 3 mm kalınlığında dilimlere ayırın ve yağlı kağıt üzerinde tekrar fırında kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp soğuttuktan sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!