ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ FISTIK KREMALI EKLER

Fıstık Kremalı Ekler

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fıstık Kremalı Ekler Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 4 yumurta

Krema için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı toz fıstık

Üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı krema

Fıstık Kremalı Ekler Nasıl Yapılır?

Tereyağı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili ya da hafif yağlanmış fırın tepsisine hamuru istediğiniz uzunlukta şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını açmayın. Kreması için, süt hariç diğer malzemeleri tencereye alın. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun. Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!