Fıstık Kremalı Ekler

Fıstık Kremalı Ekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fıstık Kremalı Ekler için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1+1/4 su bardağı un
  • 4 yumurta

Krema için

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 çay bardağı toz fıstık

Üzeri için

  • 150 gr bitter çikolata
  • Yarım çay bardağı krema
Fıstık Kremalı Ekler

Nasıl Yapılır

Tereyağı, su ve tuzu tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Unu ilave edip 5-6 dakika pişirin. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan hamura yumurtaları tek tek kırıp mikserle iyice yedirin. Hamuru geniş uçlu sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serili ya da hafif yağlanmış fırın tepsisine hamuru istediğiniz uzunlukta şeritler halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişirme sırasında ve fırını kapattıktan 40 dakika sonraya kadar fırın kapağını açmayın. Kreması için, süt hariç diğer malzemeleri tencereye alın. Sütü yavaş yavaş ekleyin ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Fırından çıkardığınız ekleri enlemesine kesin ve arasına kremayı doldurun. Kremayı sos tenceresinde ısıtın. Çikolatayı küçük parçalara bölerek ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Pastaların üst kısmını çikolataya batırıp 1 saat beklettikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo