ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ FINDIKLI LİMONLU KURABİYE

Fındıklı limonlu kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fındıklı limonlu kurabiye tarifi için malzemeler

  • 250 g toz fındık
  • 200 g yumurta akı
  • 375 g toz şeker
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Fındıklı limonlu kurabiye Nasıl Yapılır

Bütün malzemeyi orta boy bir tencerede karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Sıkma torbasına alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı sıkın. Önce 160 derecede 10 dakika, sonra 120 derecede kontrol ederek 60 dakika kadar pişirin. Yağlı kağıdı ters çevirip arkasına su serpin. Nemlenen ve kağıttan ayrılan kurabiyeleri soğuk servis yapın.

Unsuz yapılan bu kurabiyedeki yoğun fındık tadının limonun ekşiliğiyle buluşmasını çok seveceksiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.