ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ERİKLİ YOĞURTLU KURABİYE

Erikli Yoğurtlu Kurabiye

Erikli yoğurtlu kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Yoğurtlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 10-12 kırmızı erik

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Erikli Yoğurtlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, yoğurt, limon kabuğu rendesi, pudra şekeri, un, vanilya ve kabartma tozunu geniş bir kaba alarak yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. İçlerine çekirdeklerini çıkarttığınız eriklerden koyup elinizle yuvarlayın.
  • Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!