ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ ÇİLEKLİ KURABİYE

Çilekli kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli kurabiye tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı doğranmış çilek
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 355 gr un
  • 245 gr toz şeker
  • 1/4 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 90 gr tereyağı
  • 100 gr süzme yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Üzeri için

  • 80 gr beyaz çikolata

Çilekli kurabiye Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Çilek, limon suyu, 2 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı şekeri bir kasede karıştırın ve buzdolabında bekletin. Unu eleyerek bir kaba alın. Şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyerek harmanlayın. Küp doğranmış tereyağı, vanilya ve yoğurdu ekleyerek yoğurun. Çilek karışımını ekleyerek karıştırın. Hamurdan 2 yemek kaşığı kadar parçalar alarak yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 17-20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip yağlı kağıttan yapılmış külaha doldurun. Soğuyan kurabiyelerin üzerine çizgiler oluşturacak şekilde çikolata sıkın ve 30 dakika beklettikten sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.