ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİLEKLİ KREMA İLE SABLE KURABİYESİ

Çilekli Krema İle Sable Kurabiyesi

Çilekli krema ile sable kurabiyesi

Fransız mutfağından dünyaya yayılan sable kurabiyesi, shortbread hamuru ile hazırlanır. Sable kurabiyesinin en önemli özelliği, yapımında en kaliteli tereyağının kullanılmasıdır. Peki, şık sunumuyla çilekli kremalı sable kurabiyesi nasıl yapılır? Mis gibi kokusuyla mutfağınızı dolduracak sable kurabiyesi, çay veya süt ile birlikte sunulur. Malzemeleri hazırladıysanız, ağızda dağılan nefis çilekli krema ile sable kurabiyesi tarifine geçebiliriz.

Çay saatlerine özel pratik kurabiye tariflerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Çıtır çıtır lezzetiyle mısır gevrekli kurabiye ve nefis tarçınlı kurabiye tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çilekli Krema İle Sable Kurabiyesi Tarifi İçin malzemeler

Kurabiye için:

  • 250 g un
  • 100 g tereyağı
  • 100 g pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı vanilya tozu

Pastacı kreması için:

  • 250 ml süt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 50 g şeker
  • 20 g un
  • 20 gr mısır nişastası
  • 1/2 vanilya çubuğu veya
  • 1 paket toz vanilya
  • 300 g çilek (Ayıklanmış, temizlenmiş, doğranmış)

Süslemek için:

  • Çilek
  • Pudra şekeri

Çilekli Krema İle Sable Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

  • Kurabiye malzemelerinin tümünü iyice karıştırın. Hamuru yağlı kağıt üzerinde açarak yaklaşık 18 cm uzunluğunda ve yarım mm kalınlığında 2 adet dikdörtgen elde edin.
  • Ayrıca süslemek için farklı şekillerde kalıplar kullanarak küçük kurabiyeler de yapabilirsiniz. Kurabiyenizi 180 derece ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkararak soğumaya bırakın.
  • Pastacı kremasını hazırlamak için çubuk vanilyanın içini çıkarıp süte ekleyin ve sütü kaynatın.
  • Başka bir kapta şeker ile yumurta sarılarını renkleri açılana kadar çırpın. Mısır nişastası ile unu eledikten sonra bu karışıma ekleyin ve yumurtaların pişmemesi için devamlı karıştırın.
  • Yarım su bardağı kaynamış sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra kaynamış sütün üzerine ilave edin ve kısık ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra çilekleri ekleyerek blenderdan geçirin ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
  • Dikdörtgen kurabiyelerinizin arasına hazırladığınız ve buzdolabında dinlendirdiğiniz kremayı sıkın.
  • Yaptığınız diğer kurabiyelerle istediğiniz şekilde süsleyin. Son olarak pudra şekeri ve çilek ilave ederek servis edin. Afiyet olsun.

Çilekli Krema İle Sable Kurabiyesi Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Sable kurabiyesinin en önemli özelliği bol bol tereyağı kullanmaktır. Tarife başlamadan önce tereyağını oda sıcaklığına getirmeyi unutmayın.
  • Kurabiyeye aroma katmak için, rendelenmiş limon kabuğu veya portakal kabuğu kullanabilirsiniz.
  • Çilekli krema yerine, sade pastacı kreması da kullanabilirsiniz.
  • Tarifte kullanacağınız çileklerin taze olmasına dikkat edin.

1 Porsiyon Sable Kurabiyesi Kaç Kalori?

  • Sable kurabiyesinin bir porsiyonu, yaklaşık 300 kaloridir. Bir porsiyonun içerisinde 3 adet küçük kurabiye bulunur.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!