ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ ÇİKOLATALI VE HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

Çikolatalı Ve Hindistan Cevizli Kurabiye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çikolatalı Ve Hindistan Cevizli Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 110 gr toz şeker
  • 185 gr Hindistan cevizi
  • 1 tutam tuz
  • Yarım çay kaşığı vanilya esansı
  • 100 gr bitter çikolata

Çikolatalı Ve Hindistan Cevizli Kurabiye Nasıl Yapılır?

Fırını 160 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve tuzu bir cam kaseye alın. Mikserle yüksek devirde yumurta akları köpük gibi olana kadar çırpın. Toz şeker ve vanilyayı karıştırıp üç defada yavaş yavaş çırparak yumurta aklarına ekleyin. Hindistan cevizini de ekleyip spatula ile karıştırın. Küçük toplar yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin ve kurabiyeleri 30 dakika soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin alt kısmını eritilmiş çikolataya batırıp tel ızgara teli üzerinde ters çevirerek çikolatanın donmasını sağlayın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!