Çikolatalı Pretzel

Kaç
Kişilik
12 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Çikolatalı Pretzel Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 500 g un
- 30 g kakao
- 50 g toz şeker
- 25 g tereyağı
- 330 ml ılık su
- 8 g kuru maya
- Bir tutam tuz
Üzeri için
- 100 g bitter çikolata
Kaynatmak için
- 50 g kabartma tozu
- 500 ml su
Çikolatalı Pretzel Nasıl Yapılır?
Unun 3/4’ünü kakao, toz şeker, tuz, portakal kabuğu rendesi ve tereyağını geniş bir kapta karıştırın. Suda erittiğiniz mayayı ekleyin. Kalan unu da ilave ederek yoğurun. Üzerini streç filmle kapatıp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru unlu tezgah üzerine alarak yoğurun ve 12 eşit bezeye ayırın. Bezeleri yuvarlayıp üzerlerine bıçakla çizikler atın. Hamurları kabartma tozu eklediğiniz kaynar suya atarak 30 saniye bekletin. Fazla suyunu süzüp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Çikolatayı benmari usulü eritip pretzellerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?