ANASAYFA TARİFLER KURABİYE TARİFLERİ BOMBOLİNO

Bombolino

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bombolino Tarifi İçin malzemeler

Hamur için

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yumurta sarısı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • Pudra şekeri

Bombolino Nasıl Yapılır?

Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri derin bir karıştırma kabına alıp iyice yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru hafif unlanmış zeminde merdaneyle 2 cm kalınlığında açın ve 4 cm çapında daireler elde edecek şekilde bir kurabiye kalıbıyla kesin. Ayçiçek yağını derin bir tavada ısıtın ve orta ısıda hamurları çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp pudra şekeri serpin. Ilık servis yapın. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!