ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ KURABİYE TARİFLERİ BALKABAKLI TARÇINLI RULO

Balkabaklı tarçınlı rulo

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı tarçınlı rulo tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 3.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 3 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su

İç harcı için

  • 45 g tereyağı
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı balkabağı püresi

Balkabaklı tarçınlı rulo Nasıl Yapılır

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek bir saat dinlendirin. İç harcı için tereyağının bir yemek kaşığı kadarını eritin. Esmer şeker, tarçın ve balkabağı püresini ekleyip, şeker eriyene kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamuru geniş bir dikdörtgen olacak şeklide açıp uzunlamasına ikiye kesin. Ayırdığınız tereyağını hamurun üzerine sürüp balkabaklı harçtan yayın. Hamuru rulo şeklinde sarıp 2.5 cm genişliğinde parçalar kesin. Parçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.